Cititi cu atentie eticheta produselor inainte de a le cumpara!
Va las o reteta rapida, delicioasa si cu calitati nutritive de invidiat
Toate produsele by Sweeteria sunt produse in România, printr-un procedeu #handmade, in serii restranse, pentru a fi intotdeauna proaspete. Fara coloranti artificiali sau conservanti, fara gluten, produsele Sweeteria sunt 100% naturale, desavarsit de delicioase si fara zahar adaugat. Motiv pentru care am ales 3 dintre produsele lor pentru aceasta reteta 🙂
Ingrediente:
- 2 albusuri + 1 ou intreg
- 90 grame faina integrala de grau sau ovaz
- 120 grame unt de arahide (sau und de migdale, caju, nuci)
- 100 grame indulcitor natural cu stevia (in functie de indulcitorul pe care-l agreati, dozati dupa gust)
- 1 lingurita esenta de vanilie
- un praf de sare
- ½ plic praf de copt (5 grame)
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
- banuti din ciocolata neagra 70% sau chiar banuti din ciocolata neagra 100% sau ciocolata neagra taiata in bucatele mici (optional)
Asadar, sa ne apucam de bucatarit (scz. am uitat sa pun in foto si oul intreg 😜)! Asta-i campul meu de lucru 😏 :
Mai intai trebuie sa lasam untul de arahide la temperatura camerei pentru a putea lucra cu el.
Intr-un bol amestecam faina integrala cu sarea, bicarbonatul si praful de copt.
Cantarim 120 grame unt de arahide peste care adaugam 100 grame indulcitor natural sau orice alt indulcitor pe care il agreati, dupa gust.
Mixam energic untul de arahide si indulcitorul pana ajung la cosistenta unei creme tartinabile. Adaugam vanilia si o incorporam mixand in continuare.
Adaugam cele 2 albusuri si oul intreg si continuam mixarea pentru a le incorpora.
Cu o spatula amestecam si faina in care am pus agentii de crestere.
Aluatul devine vartoas si lipicios. Nu va speriati!
Optional punem ciocolata neagra taiata in bucatele mici si amestecam bine pentru a patrunde in aluat (eu am pus banuti de ciocolata 70% taiati bucatele mici)
Rasturnam aluatul pe o bugata de folie din plastic alimentar.
Rasucim folia si strangem intr-o bila.
Punem la rece bila formata cca. 30 min in congelator sau 60 min. in frigider.
Scoatem aluatul de la rece, indepartam folia alimentara.
Pentru a pastra o simetrie specifica (sau nu 😅), luam din amestec cu o lingurita (sper ca aceeasi lingurita de fiecare data 🤔🤣) si formam niste bilute de aluat (in podul palmelor) si le asezam in tava, pe foaia de copt sau folie de silicon.
Lasam spatiu intre ele de cca. 1 cm. si jumatate, pentru ca vor creste si astfel prevenim lipirea intre ele (pentru a nu obtine un veritabil blat de tort 😂).
Daca nu tineti o dieta low carb si low fat, adaugati si 100 grame de unt nesarat (80% grasime) si dublati cantitatea de faina. Sunt un deliciu oricum le-ai prepara!
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 15-20 min. in functie de cuptorul fiecaruia.
Furesecurile deliciose si sanatoase sunt moi cand le scoateti din cuptor. Au nevoie de 30 minute – o ora sa se raceasca bine de tot si sa devina crocante la exterior , sunt perfecte pentru pofta de dulce nevionvat 😋
Dimineata la cafea va spun sigur ca dau dependenta! 😜☕
In dieta dukan pot fi consumate incepand cu etapa croaziera in cca. 6 zile. Deci rapide si sanatoase faci o data si te bucuri toata saptamana.
Mie mi-au iesit 30 de bucati. Asadar nu depasiti 5 buc./zi, dragi dukanei! Se pot pastra 6 zile in cutie ermetic inchisa cu siguranta.
Imi plac fursecurile de orice fel, cocaraie sa fie 🤪 Daca nu ar fi afurisitele astea de calorii as manca zilnic, dar incerc sa prepar in casa si atunci mai reduc din calorii eliminand zaharul.
O reteta atat de simpla, incat sincer merita s-o incercati!
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
Thank you 🥰