Daca intrebi un barbat de ce s-a insurat, o sa-ti raspunda “pentru ca imi place mancarea gatita acasa”, dar posibil sa ai surpriza ca sa auzi si “mama o gatea asa…”
Ingrediente:
- 1 pulpa de curcan
- 1 ceapa mare uscata
- 2 morcovi
- 1 radacina telina mica
- 1 radacina pastarnac
- 1 radacina patrunjel
- 1 ardei gras rosu
- 1 dovlecel galben
- sare si piper
Mod de preparare:
Am indepartat pielea de la o pulpa de curcan si am oparit carnea, dupa care am aruncat apa.
Intr-o oala cu apa rece am pus carnea impreuna cu legumele taiate mari, combinatia clasica pentru supe, dovlecelul l-am pus mai la final caci stim ca nu-i trebuie mult sa fiarba.
La fiert am lasat la foc mic cam 2 ore, am scos carnea si legumele cu o paleta si am strecurat supa.
Desigur supa a fost indeajuns incat sa o pot consuma cu carne si legume dar si sa-mi ramana pentru a o depozita in congelator intr-o sticla sigilata bine pentru alte preparate.
Stock-ul ramas este supa pe care nu o gasesti prea des in magazine, este o baza de care ai nevoie in prepararea multor retete, un ingredient pe care l-am vazut in multe retete pe internet, o baza la sosuri, tocanite, piureuri de legume, alte supe, ulterior se poate fierbe in el si alta carne, pastreaza-l in congelator pentru a da un plus de savoare preparatelor ce vor urma.
Si cum o supa de pasare se impaca bine cu niste crutoane, am bagat repede la cuptor cca. 10 min, caci paine aveam.
Gata supa !
In dieta dukan perfecta pentru zilele de proteina & legume (PL) – Croaziera.
Pofta buna s-aveti !
0 Comentarii