Repetati experienta dupa ce o preparati prima data. Cu siguranta o sa va placa !
Atat de simplu si un rezultat foarte bun incat nu o sa va vina sa credeti ca nu este o placinta clasica ci de dieta 😉
Ingrediente :
Pentru blat
- 4 oua
- 150 grame iaurt degresat sau semi-degresat
- 30 grame tarate de ovaz (macinate in rasnita de cafea)
- 40 grame Mix pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb
- 40 grame lapte praf degresat
- 40 grame izolat proteic din zer
- 2 linguri ulei de cocos sau de masline (optional)
- aroma de cozonac
- indulcitor dupa gust, eu am folosit 80 grame xilitol
- 1 praf de copt
- un praf de sare
Pentru umplutura
- 250 grame branza cremoasa degresata
- 250 grame branza grunjoasa degresata
- 2 oua intregi
- indulcitor dupa gust
- esenta vanilie, lamaie, portocale (dupa preferinte)
- coaja rasa citrice
- 50 grame goji (permise inca din etapa Atac a dietei Dukan)
- sau 50 grame stafide ori merisor (daca nu tineti o dieta anume, dar si din etapa Consolidare a dietei dukan)
- 1-2 linguri Gris fara Carbohidrati – NoCarb daca vi se pare branza prea apoasa
Mod de preparare :
Mai intai pregatim umplutura. Amestecam toate ingredientele si o dam la rece.
Amestecam ingredientele uscate : Mixul pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb, laptele praf, izolatul proteic din zer, taratele de ovaz si praful de copt.
Separam galbenusurile de albusuri.
Intr-un bol adanc de mixer, mixam 5-6 minute la viteza mare galbenusurile de ou, sarea, indulcitorul si aroma de cozonac pana isi dubleaza volumul si se albesc, apoi adaugam uleiul de cocos sau de masline (optional) si iaurtul.
Incorporam treptat in amestecul de oua si amestecul de ingrediente uscate si omogenizam bine amestecand cu un tel sau o spatula.
Mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare si le incorporam in compozitia rezultata, cu ajutorul spatule amestecand usor pentru a pastra aerul in ea.
Cam asa arata blatul placintei, este aerat si are consistenta unei smantani 🙂
Tapetam cu hartie de copt o tava cu baza detasabila sau folosim o forma din silicon, turnam jumatate din compozitie si o coacem cca. 15 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade (pana cand compozitia se leaga si poate sustine umplutura fara a se afunda in ea).
Am copt placinta in mai multe forme, dar puteti sa o coaceti in orice tava tapetata cu hartie de copt.
Scoatem tava din cuptor, asezam peste blat umplutura si o nivelam cu o spatula, iar deasupra turnam si compozitia de blat ramasa.
Coacem in continuare la foc mic 160 grade pana cand se rumeneste deasupra.
Puteti coace placinta in forme din aluminiu alimentar peste care pulverizati ulei, tapetatai cu faina nocarb sau faina integrala si fara nicio grija, o puteti scoate usor din forma 🙂
Cand placinta este rece se poate pudra cu indulcitor sau lapte praf degresat.
Delicioasa si usor de preparat !
Enjoy !!!
In dieta dukan placinta se poate consuma inca din prima etapa Atac !
Renuntati la ulei caci oricum este optional si nu va temeti sa adaugati fructe goji – o lingura pe zi permisa inca din Atac 😉
😍 Daca v-am facut pofta imi fac mea culpa si va astept sa-mi spuneti pareara voastra.
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei.
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵
O surpriza foarte placuta mi-a facut azi o prietena din Franta. Da, pentru ca Dukan Life Style leaga prietenii 🤗
Pentru ca nu a avut de unde sa cumpere Mix pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb , l-a reprodus cu succes prin combinarea taratelor de psyllium cu faina de konjac. Desi blatul a iesit putin mai gros, sunt convinsa ca, gustul este delicios.
Succes draga mea! Te astept in continuare sa ma vizitezi si sa-mi spui daca iti plac retele pe care le incerci 😘
Pe Nathalie Bernardet o gasiti pe siteul ei https://ptitedukanette.fr/ cu retete de dieta dukan, retete foarte apetisante specific zonei din care provine.
Off, buna si asta!
Grozava, in special faptul ca in dieta dukan acest desert nu contine ingrediente tolerate si totusi este atat de delicios 😋😘
J’ai eu un peu de mal à faire ce gâteau car avec la traduction ce n’est pas les même ingrédients qu’en France , j’ai donc mis au hazard pour le Gofre sans glucide, ma base était donc plus épaisse que celle sur la photo
Your idea of replacing the NoCarb ingredient it’s amazing.
I saw your preparation.
Looks very good !
I’m glad for your success 🤗😘