Vrei sa faci crusta de tarta ? Iata una din posibilitatile pe care le ai, fara sa folosesti faina alba din grau ci tarate din cereale (ovaz si grau) !
M-am tot gandit cum sa obtin crusta de tarta dietetica, pe care sa o folosesc fie la preparate sarate fie la deserturi 🤔
Mie imi place ce a iesit si cu siguranta veti vedea cate minunatii se pot prepara folosind ca baza aceasta crusta de tarta.
Ingrediente:
- 4 linguri tarate de ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 2 oua
- 200 grame branza cremoasa degresata
- sare, piper
- indulcitor sau cacao degresata (in cazul in care le dorim ca baza pentru desert)
Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Separa ouale.
Taratele de ovaz le amestecam cu taratele de grau, branza, 2 galbenusuri, sarea si piperul (sau indulcitor dupa gust, in cazul in care dorim crusta ca baza pentru desert).
Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste amestecul rezultat din tarate.
Omogenizeam bine compozitia.
Cu compozitia rezultata tapeteam o tava de tarta sau forme de briose (sau forme de mini tarte) din silicon ajutandu-ne de o lingura, urcand si pe peretii formelor. Daca vi se pare anevoios folositi folie de plastic alimentar pe care o atasati deasupra compozitiei.
Peste tarta modelata punem hartie de copt si boabe de fasole (sau bile ceramice destinate special) pentru ca in momentul coacerii sa sprijine baza si peretii, iar crusta sa nu creasca in mijloc (sa nu se umfle).
Coacem cca. 20 min. dupa care indepartam hartia de copt si boabele de fasole lasand crusta la copt inca cca. 20 min. in functie de cuptor, pana capata o culoare aurie.
Procedeul acesta de coacere il facem in cazul in care vom folosi crusta complet coapta pentru a o umple cu compozitii sarate sau dulci ce nu mai necesita tratare termica (coacere). De exemplu tarte sarate umplute cu pate de ficat, icre, vinete, salate de peste, pui etc., adica de genul aperitivelor reci. Sau in cazul in care umplem crusta cu o crema pasticcera de vanilie, cacao sau ce arome preferam, ornata cu fructe, frisca, diverse toppinguri s.a.m.d., rezultand un desert delicios cu un aspect de invidiat 😊
In situatia in care ne dorim a prepara crusta te tarta pe care o vom folosi pentru a o umple cu compozitii sarate ce necesita ulterior tratare termica (coacere), de genul quiche-ului umplut cu ce gaseti prin frigider si ce ai la indemana anything and everything goes 😜 ( oua, smantana/iaurt, branza, legume, carne, peste); procedam altfel.
Coacem crusta doar cca. 30 min. nu pana la coacere completa, dupa care indepartam hartia de copt si boabele de fasole, turnam umplutura quiche-ului si continuam coacerea pana ce tarta este gata frumos rumenita deasupra.
Tips !
In imagini observati ca am pus compozitie in doua forme de briose fara sa adaug boabe de fasole si aluatul s-a umflat in mijloc. Am vrut sa ma conving daca reactioneaza termic identic cu aluaturile clasice 😏
Crusta de tarta se poate pastra in frigider, congelator, pentru zilele cand nu avem timp si vrem sa preparam ceva rapid, aspectuos si gustos 😋
Chiar daca se intaresc, acestea se vor inmuia intr-o perioada de timp relativ scurta din momentul adaugarii umpluturii.
In dieta dukan aluatul de tarte este conform incepand cu etapa Atac, depinde ce umplutura alegi !🤗
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar
Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵
Desert
Aperitiv – crusta de tarta umpluta cu salata de icre, reteta pt salata de icre o gasiti 👉 AICI.
5 Comentarii