… Am deja multe … dar credeti ca ma pot opri? Nici vorba! ❤️
Da, da, da !!! Despre ele vorbesc … formele din silicon, forme ce m-au cucerit cu cinci ani in urma si care, exact cum ati mai vazut prin postarile pe FB cate o faza haioasa de genul cand gospodina deschide camara si-i cad toate ustensilele de bucatareala in cap 😆 … pentru ca … da, am deja suficiente. Ei nici chiar asa, inca nu–mi cad in cap sa ma acopere, dar am destule si cu toate acestea cand ni se pune pata ca noi femeile, folosesc doar cateva care mi-au intrat la suflet si tot mai cumpar cand vad cate una noua si interesanta 😉
Bucuroasa de noua mea achizitie care de fapt sunt doua forme de Mini Bagett pe care le-am cumparat de aici si sper ca o sa va placa si voua, sincer va spun, cand le-am cumparat deja aveam in minte la ce anume o sa le intrebuintez 🙂
Si acum pe drept vorbind si nu pentru ca ar fi ultima moda in bucatarie, insa sunt foarte utile, usor de folosit, practice si simplu de curatat.
Poate unii din voi nu stiti, dar daca in urma mai multor utilizari formele din silicon capata urme maronii, iar dupa ce ati incercat sa le curatati inmuiate fiind in prealabil in apa clocotita cu detergent de vase, acestea persista, puneti-le ceva timp la inmuiat cu apa calda si bicarbonat de sodiu alimentar si treaba-i rezolvata 😉
Cum fac de obicei am mai povestit si de data aceasta cate ceva, dar sa trecem la bucatareala si sa pregatim hot dog super gustos, sanatos si satios !
Ingrediente:
Cantitatea de aluat este pentru 12 crenvursti wudy, tolerati in dieta Dukan.
Despre ei am mai povestit la inceputul retetei de aici si i-am gasit in magazinele Mega Image, am luat 4 pachete/100 grame (sunt 4 bucati de crenvursti/pachet).
- 5 oua
- 250 grame branza cremoasa degresata
- 250 grame iaurt degresat sau semi-degresat
- 3 linguri tarate de ovaz
- 2 linhuri tarate de grau
- 2 linguri tarate de psyllium
- 2 linguri Faina Mix de fibre fara carbohidrati
- 1 lingurita faina de konjac
- 1 praf de copt
- sare
- seminte la alegere (eu am folosit susan alb, negru si chia)
Mod de preparare:
Fierbem putin crenvurstii.
Separam albusul de galbenusuri.
Peste cele 5 galbenusuri adaugam branza, iaurt, cele trei tipuri de tarate, Faina Mix de fibre fara carbohidrati, faina de konjac, praful de copt, sarea si mixam la viteza mica pentru a le incorpora.
Lasam compozitia sa se odihneasca si batem spuma cele 5 albusuri cu un praf de sare.
Peste compozitia obtinuta adaugam spuma de albusuri si amestecam cu un tel sau o spatula pana ce o incorporam.
Cu ajutorul unui pos sau cu o punga taiata la unul din colturi, turnam in forme din blatul obtinut.
Asezam cate un crenvurst in fiecare forma peste aluatul deja turnat si adaugam ketchup light fara zahar.
Umplem formele cu posul, turnand din nou aluat peste crenvursti.
Presaram semintele preferate si coacem cca. 1 ora in cuptorul preincalzit la 180 grade.
Bun si cald si rece, dar mai ales bun de luat la pachet.
In dieta Dukan permis incepand cu etapa Croaziera zile de proteina (PP) dar si zile de proteina & legume (PL).
Cu ketchup light fara zahar adaugat si cu mustar (tot fara zahar) sunt grozavi!
Pofta buna s-aveti ! 😛
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
0 Comentarii