DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

BOEMA (Fara faina alba/ Sugar Free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

BOEMA (Fara faina alba/ Sugar Free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Ador prajiturile bine insiropate 🙂

Seamana cu amandina, insa pentru ca imi plac prajiturile cu cacao, cioco neagra dar si “frisca”, boema difera tocmai pentru ca-i dam o alta aroma adaugand acest mot de “frisca”.

De ce scriu in ghilimele ? pentru ca cei ce tin dieta dukan stiu ca in primele doua etape ale dietei nu este permisa frisca si atunci ceea ce vedeti este o crema pufoasa si grozav de aromata, din branza cremoasa si iaurt degresat si credeti-ma ca cei ce au gustat nu si-au dat seama ca nu este o frisca clasica. Asa ca am reusit zic eu sa-i dau utilitate prajiturii in dieta dukan putand fi consumata si in etapa Croaziera.

Dar mai multe despre motul de “frisca”  va spun la momentul ornarii 😉

Indrediente :

Aluat

Sirop

  • apa
  • indulcitor dupa gust
  • sirop de caramel (daca nu aveti puteti inlocui cu aroma de caramel sau cu orice alta aroma preferati)

 Mousse de ciocolata neagra

  • 75 gr ciocolata neagra cu continut ridicat de cacao ≥ 70%, poate fi si cu zahar dar am preferat fara
  • 75 ml lapte semi-degresat (daca nu tineti dieta stricta inlocuiti cu 200 ml frisca lichida)
  • 30 grame cacao degresata
  • 150 grame iaurt degresat
  • 500 grame branza cremoasa degresata

“Frisca” 

  • 200 grame branza cremoasa degresata
  • indulcitor dupa gust, obligatoriu indulcitor pudra, intrucat cel lichid inmoaie branza
  • esenta de vanilie
  • ¼ lingurita gelatina vegetala

Glazura

Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri si le mixam spuma cu un praf de sare.

Amestecam bine pana la omogenizare galbenusurile, iaurtul, amidonul de porumb, laptele praf, cacaoa, indulcitorul si siropul de caramel.

Incorporam albusurile batute spuma in compozitia de galbenusuri, adaugam praful de copt si Faina Mix de fibre fara carbohidrati, amestecand usor cu o spatula sau tel si obtinem o compozitie de consistenta unui chec.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt (cu dimensiunile de 33/23 cm.) turnam compozitia si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 40 min. in functie de cuptorul fiecaruia sau pana trece testul scobitorii.

Scoatem blatul din tava si il lasam la racit.

Taiem blatul in doua foi pe care le insiropam bine cu amestecul facut din ingredientele de la sirop si le dam la rece cateva minute pentru a patrunde bine siropul in ele.

Preparam mousse de ciocolata.

Incalzim bine laptele si il adaugam peste ciocolata rupta bucatele. Amestecam continuu cu un tel pana ce aceasta se topeste, adugam cacao si omogenizam bine.

Lasam ciocolata topita la racit, nu trebuie sa fie calda, caci, adaugam peste ea branza cremoasa, iaurtul, indulcitorul si gelatina vegetala.

Omogenizam bine, dar ATT! Nu bateti la mixer prea mult mousse ul caci branza cu cat este batuta mai mult se lasa.

Lasam la racit in frigider cateva minute.

Asezam baza blatului pe tava in care montam prajitura si turnam mousse ul peste el, il intindem pe toata suprafata si acoperim cu capacul blatului.

Nu uitati! Sa opriti din mousse pentru ornat prajitura.

Dam din nou la rece prajitura si ne ocupam de “frisca”.

Simplu! Mixam energic ingredientele si obtinem o compozitie cremoasa pe care o dam la rece alte cateva minute cca. 10-15 min caci deja prajitura noastra a mai trecut prin etape de racire si nici nu o incadram la prajiturile care se mananca dupa o zi pe alta 😉

Acum depinde de cum ai timp si rabdare, pentru ca poti orna intreaga prajitura si apoi sa o portionezi cum am facut la amandina, reteta pe care o gasiti aici .

Eu am portionat-o mai intai in patrate cat de cat egale.

Nu ne mai ramane decat sa preparam glazura.

Rupem ciocolata bucatele, adaugam uleiul de cocos (optional) si turnam lapte fierbinte.

In functie de cata ciocolata folosim, cantitatea de lapte se regleaza, in asa fel ca, amestecata fiind sa devina fluida si sa o putem turna.

Eu de ex. la o tableta de ciocolata de 100 gr adaug cca. 100 ml. lapte.

Acoperim vasul dupa ce am turnat laptele fierbinte si lasam cateva minute ca ciocolata sa se topeasca dupa care amestecam bine cu un tel pana devine lucioasa.

Ciocolata se poate topi si in cuptorul cu microunde dar mare atentie ca puteti sa o ardeti.

Pe fiecare portie de prajitura turnam cate o lingura de glazura si lasam sa se prelinga pe margini.

Cand terminam lasam la frigider sa se intareasca glazura.

Peste glazura de ciocolata spritam cu un pos sau punga, mousse ul de ciocolata oprit, apoi frisca.

Daca ai terminat, poti deja sa mananci o boema!

Lucrand cu ingredientele racite pe parcursul ansamblarii, nu trebuie sa mai astepti, acesta fiind unul din avantaje.

Asta nu inseamna ca mananci toate prajiturile intr-o zi 😛

Boema dietetica daca o preparati cu cacao total degresata 0,1% si lapte praf cu ≤ 1% grasime, este conforma cu dieta Dukan incepand cu etapa Croaziera avand doar 2 tolerate (amidon alimentar din porumb si ciocolata neagra), fara tarate de ovaz, fara gluten.

Pofta buna s-aveti!

Yum! Yum! 

Love is in the air 

 


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵

 

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *