Pentru reteta aceasta am ales ~Vinetele uriase~ care au pulpa de culoare alba si chiar daca sunt taiate si lasate mai mult timp, nu oxideaza, comparativ cu celelalte soiuri care imediat dupa ce sunt taiate, miezul capata o culoarea negriciosa.
Ingrediente:
- 2 vinete mari
- 300 grame carne curcan (sau optional orice carne slaba doriti pui sau muchi de porc)
- 300 ml suc de rosii
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 morcov taiat cuburi
- 1 ceapa alba uscata taiata marunt
- 1 ardei capia rosu tocat cubulete
- rosii cherry pt decor
- 2 foi de dafin
- cimbru uscat
- o crenguta de rozmarin(sau condiment uscat)
- 1 legatura patrunjel verde tocat
- 1-2 linguri ulei de masline extravirgin
- 2-3 catei de usturoi
- sare si piper
Mod de preparare:
Taiem vinetele pe jumatate si indepartam miezul lor ajutandu-ne de o lingura si presaram un praf de sare in interior, iar dupa ce si-au lasat zeama, o scurgem pentru ca s-ar putea sa fie amara.
Ceapa, morcovul si ardeiul capia le calim la foc domol in 1-2 linguri ulei de masline extravirgin.
Cand legumele s-au inmuiat adaugam usturoiul pisat si miezul vinetelor tocate marunt , calim in continuare cca. 10 minute.
Adaugam piper, boia si pasta de tomate, amestecam pentru a omogeniza bine dupa care adaugam si carnea pe care o tocam in pealabil.
Cand carnea este facuta potrivim de sare si adaugam patrunjel verde tocat, lasam compozitia sa se raceasca putin.
Intr-o tava sau vas de yena, turnam sucul de rosii peste care punem foile de dafin si rozmarinul.
Umplem vinetele cu compozitia de carne, ornam cu rosii cherry si coacem in cuptor la 180 grade cca. 30-45 min.
Printre alte beneficii ale consumului de vinete, retineti faptul ca au un continut foarte ridicat de apa 93%.
Nutritionistii ne sfatuiesc sa recurgem la consumul vinetelor, atat pentru potolirea foamei, cat si a setei. Vinetele sunt bogate in fibre, dar foarte sarace in grasimi. Sunt indicate si in alimentaţia persoanelor care vor sa tina cure de slabire, datorita numarului mic de calorii (circa 20 de calorii la 100 g).
In dieta dukan preparatul se poate consuma in etapa Croaziera – zile de proteina & legume (PL).
Pofta buna s-aveti !
0 Comentarii