DESERTURIDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

PRAJITURA cu DULCEATA si BEZEA (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

PRAJITURA cu DULCEATA si BEZEA (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

A inceput deja sezonul rubarbei 🙂 Grabiti-va, nu tine decat in luna mai si iunie, caci cu siguranta chiar daca nu ati mancat niciodata o sa va indragostiti de gustul ei acrisor.Va povesteam despre rubarba in articolul de AICI unde gasiti cateva informatii succinte de maxima importanta si o alta reteta delicioasa, pe care va invit sa o preparati.

Si pentru ca si anul acesta am preparat dulceata de rubarba, insa de data aceasta am pus si capsuni in ea, va impartasesc o reteta delicioasa cu aceasta dulceata 😉

Ingrediente :

Ingredientele date sunt pentru o tava cu dimensiunile 28 x 19 x 7 cm.

Ingediente pentru bezea :

Mod de preparare:

Amestecam  Mix pentru Gofre, izolatul proteic din zer, laptele praf si praful de copt.

Separam albusurile de galbenusuri.

Omogenizam bine galbenusurile impreuna cu uleiul de cocos topit si racit (optional) si indulcitorul pana ce se albesc si isi maresc volumul. Adaugam la final si aromele.

Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare.

Peste spuma de albusuri turnam compozitia de galbenusuri si mixam in continuare pana o incorporam.

Adaugam si coaja de lamaie rasa.

Incorporam treptat lingura cu lingura amestecul de ingrediente uscate ajutandu-ne de o spatula sau un tel cu miscari circulare de jos in sus pentru a pastra compozitia cat mai aerata.

Dupa cum obesrvam, compozitia este foarte aerata.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 30 min. pana trece testul scobitorii.

Pentru bezea, albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare, iar dupa ce spargem albumina adaugam si zeama de lamaie. Cand acestea incep sa se intareasca incorporam si indulcitorul, mixand energic in continuare. La final adaugam aroma de vanilie.

Peste blatul copt intindem dulceata. si nivelam cu o spatula.

Bezeaua o intindem la suprafata peste dulceata. Daca aveti rabdare dati o forma estetic frumoasa si ornati cu ajutorul unui pos (cu sprit/dui zimtat).

Daca aveti un arzator nu ramane decat sa gratinati frumos bezeaua, daca nu, punem prajitura cu bezea in cuptorul preincalzit la 180 grade pe treapta superioara, pana ce bezeaua se rumeneste frumos.

Lasam prajitura cu dulceata si bezea la racit, dupa care o portionam  dupa stare si simt, caci oricum am taia-o, o sa fim placut surprinsi 😍

Aroma de visine si aroma versatila a mentei si a ghimbirului usor spicy, pe care le-am adaugat in dulceata, completeaza de minune gustul dulce-acrisor al rubarbei 😋

Prajitura cu dulceata si bezea consumata rece incanta zilele de vara si probabil o sa va placa. Asadar, daca doriti sa nu acumulati kilograme si sa va mentineti silueta pentru o vara fara remuscari, cu siguranta o veti incerca ! 🤗

In dieta Dukan prajitura cu dulceata de rubarba si bezea se poate consuma in etapa Croaziera atat in zilele de proteina pura (PP-100 gr/zi-tolerat – deci impartita in 3 zile/ o singura persoana) cat si in zilele de proteina si legume (PL –  nelimitat). Nu contine tarate de ovaz si nici ingrediente tolerate (daca optati sa nu adaugati uleiul de cocos), deci nu va afecteaza consumul zilnic de tarate de ovaz.

Bake with love â¤ï¸

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *