DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERA

TARTA cu CACAO si PIERSICI (Fara faina alba/Sugar free/ Low carb/ Low fat)

TARTA cu CACAO si PIERSICI (Fara faina alba/Sugar free/ Low carb/ Low fat)

Pufoasa si delicioasa 😋 nu va fac „capul mare” nu o laud, dar musai sa o incercati!

Pentru ca aveam cateva piersici bine coapte din curtea mamei, trebuia sa le pun in valoare cumva. Imi plac foarte mult prajiturile cu fructe dar si cu cacao sau ciocolata … asta-s eu, nu renunt la o placere nevinovata 🤗

Chiar daca nu am avut timp sa va mai scriu cate o reteta, sa stiti ca nu v-am abandonat, iar de mancat am mancat numai bunatati. Asadar, ramaneti aproape caci „izvorul nu seaca”, iar eu nu ma las de gatit delicios, inventiv si gustos 🥰

Ingrediente:

Mod de preparare:

Trebuie sa va spun mai intai, ca asa cum stiti si voi prajiturile trebuiesc coapte in tava tapetata cu hartie de copt.

M-am hotarat sa coc prajitura intr-o tava de ceramica care are dimensiunea de 34/12 cm. Daca vreti sa va iasa prajitura mai inalta o puteti coace in tava mai mica, dar a iesit super si asa.

Ce ma fac ca de data asta nu am hartie de copt in casa?! Am ramas fara hartie de copt si deja este seara tarzie, mi-am pregatit ingredientele, iar fructele mele destul de coapte, gata spalate si despicate in doua, sigur nu mai rezista pana a doua zi … Solutia mea salvatoare este sa tapetez tava, dar nu cu fainuri caci vreau low carb, evident. Am tapetat tava unsa cu un puf de spray ulei de cocos (sau ulei de masline ce aveti voi in casa) cu 1 lingura de gris fara carbohidrati si gata am rezolvat dilema 😉

Intr-un bol amestecam  ingredientele uscate inclusiv praful de copt, mai putin sarea.

Separam galbenusurile de albusuri.

Galbenusurile le mixam cu indulcitorul pana devin spumoase si isi maresc volumul.

Adaugam siropul light de caramel si esenta de rom si mai mixam putin pentru a le incorpora. Mie imi place foarte mult aceasta combinatie de arome in concordanta cu cacaoa. Puteti alege ce arome va plac voua, insa va spun ca asa, garantat gustul este grozav!

Delicios si foarte util acest sirop, dulce si aromat. Eu am primit siropul light de caramel, cadou din UK de la prietena mea LuZi,  si am apelat la el. Pentru ca stiam ce retete dietetice face ea, am pus cu incredere. O gasiti pe pagina ei 👉Retete Dukan a la LuZi cu multe retete rapide si delicioase, dati un ochi si veti fi placut surprinsi 🤗

Si nu doar pe acesta il am. 😅 Am primit de la ea mai multe arome, asa ca, timp de prajiturit sa am. 😅 Multumesc din suflet LuZi! ❤️

Subtiem compozitia de oua indulcita si aromata cu cei 50 ml. lapte si adaugam treptat amestecul de ingrediente uscate. Amestecati usor cu mixerul la viteza mica, sa nu prafuiti toata bucataria 😜 sau daca nu va simtiti stapani pe situatie ametecati cn un tel 😜

Lasam compozitia sa se hidrateze cat timp batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare.

Incorporam albusul spuma tare in compozitie ajutandu-ne de o spatula, cu miscari circulare de jos in sus pentru a pastra aerul in compozitie.

Turnam compozitia in tava tapetata cum am facut eu cu gris fara carbohidrati sau cu hartie de copt si nivelam suprafata.

Asezam deasupra fructele, ordonat sau de-a valma, cum aveti chef si timp 😛 Pai logic, caci daca mi-e deja pofta pentru ca ling spatula, de buna ce este compozitia asta … nu o sa stau sa asez fructe mici. De ex. daca fac tarta cu mure, coacaze, zmeura, afine, capsuni … le imprastii deasupra si gata  🥰

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 40 minute, in functie de cuptorul fiecaruia. Se vede ca incepe sa creasca frumos si sa se despinda usor de pe marginea tavii. Puteti face si testul scobitorii, insa eu nu ma agit cu scobitoarea, caci imi cunosc cuptorul si evident gradul de coacere al ingredientelor. Daca puneti intr-o tava mai mica si compozitia este mai inalta, posibil sa dureze si o ora.

Dupa coacere am lasat-o in cuptor, cu usa intre-deschisa cca. 15 minute.

Am scos tarta din cuptor cu gandul sa o las sa se raceasca, caci asa ar fi trebuit, dar n-am avut rabdare. Ispita din mine a taiat direct din tava si a infulecat o bucata 😋 Aproape ca incepea sa se topeasca deasupra laptele praf degresat, presarat!

Lasati-o sa se raceasca apoi portionati-o cum doriti si mancati cu pofta! Este foarte pufoasa, iar aromele se potrivesc de minune, pe gustul meu 😜 Sper ca si al vostru!

Si uite asa, nu am lasat piersicile „sa se prapadeasca”, iar eu m-am bucurat rapid de o prajitura gustoasa!

In dieta dukan, tarta cu cacao si piersici se poate consuma in etapa consolidare. Dar stati asa! V-am tot spus pe parcursul descrierii ca puteti sa o preparati cu fructele tolerate in etapa croaziera. Ca sa va reamintesc care sunt acele fructe, va trimit la citit 👉 AICI !

Asadar, Enjoy!  Blatul nu contine decat un aliment tolerat – 20 grame amidon alimentar din porumb, deci poate fi mancat tot blatul asta intr-o singura zi de catre o singura persoana ce tine dieta dukan – etapa croaziera. Si astfel va consumati si portia zilnica de tarate de ovaz (2 linguri = 30 grame/zi). 🥳

Adaugati fructele tolerate tinand cont in cate zile vreti sa consumati tarta. Puteti renunta la fructe si presara oleaginoase – alimente permise zilnic in limita cantitatilor date in lista de mai sus … unde v-am trimis la citit.  😜🤗

Un blat pufos, cu multiple intrebuintari, caci puteti face chiar si un tort si multe alte combinatii de prajituri super gustoase.

Si da, bucuria mare vine de la No Sugar Shop ! Pentru ca avem acum de unde cumpara cacaoa degresata 1%, cea mult asteptata si la noi. Dupa cum stiti si voi, aceasta cacao este permisa nelimitat in dieta dukan in toate etapele ei, deci nu este un aliment tolerat. 😉

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei 🤗

Pofta buna s-aveti ! Spor la prajiturit!


Si pentru ca tot am facut o inghetata delicioasa cu ciocolata si unt de migdale, reteta pe care o gasiti 👉 AICInu aveam cum sa ratez aceasta minunatie 😜 Mai spune cuiva ca esti la dieta ! Oare te crede? 😋

Si nu, nu va intreb daca va place ciocolata sau prajitura, pentru ca stiu ca tuturor le place inghetata! 🙂

Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *