Va spuneam cand am facut inghetata cu goji berries ca, am apelat la aparatul meu de inghetata nou nout. Patania mea de atunci cu el, m-a facut ca de data aceasta sa incerc sa prepar inghetata si fara aparat, folosind doar bolul interior. Asta pentru ca ma ajuta foarte mult si reduce timpul de asteptare pentru a ingheta si intari preparatul.
Zis si facut! Deci ne punem pe treaba! 🍨
Ingrediente:
- 300 ml. lapte semi-degresat 1,5% grasime
- 3 galbenusuri de ou
- 60 grame banuti ciocolata neagra 70% masa cacao
- 60 grame unt de migdale
- 20 grame izolat proteic din zer
- 60 grame Indulcitor cu Stevia 1:2 – Green Sugar Premium
- 10 ml. sirop light de caramel pentru aroma (sau 5ml. aroma de caramel)
- 5ml. esenta de rom
- 5ml. aroma de ciocolata
Mod de preparare:
Evident aromele le puteti alege dupa bunul plac, insa eu ador combinatia aceasta de ciocolata, rom si caramel, este grozava in perceptia papilelor mele gustative. Ma intreb totusi uneori, cand vad intr-o reteta care contine cacao sau ciocolata, cum de folosesc unii esenta de vanilie 🤔… mi se pare o blasfemie 😁 … dar, asta este doar viziunea mea … poate … 🤗🤫
Trebuie sa stiti, desi sunt convinsa ca multi ati mai folosit un aparat de inghetata. Bolul interior trebuie tinut in congelator cca. 24 ore conform instructiunilor date in carte. Eu nu am avut rabdare sa-l tin atat de mult, dar l-am pus de cu seara in congelator, iar a doua zi m-am apucat de inghetata. Cred ca bolul aparatului de inghetata, in situatia mea, a stat undeva la 12 ore in congelator. Dar, repet, de data asta am folosit doar bolul nu si aparatul de inghetata. Se poate prepara orice fel de inghetata si fara aparat si fara bol, doar congelator sa ai! 😜
Galbenusurile le mixam cu indulcitorul pana devin spumoase si isi maresc volumul.
Adaugam laptele rece si aromele si amestecam putin.
Punem pe foc o cratita cu apa pentru a fierbe compozitia pe baie de abur. N-am mai facut o mie de poze din lipsa de timp, dar procedeul il stiti si este foarte simplu. Doar sa aveti grija sa nu fierbeti pana obtineti o omleta caci vrem sa facem inghetata 😜😅 Cand crema se ingroasa este gata si poate fi luata de pe foc.
Dupa ce am retras crema din baia de abur, adaugam ciocolata neagra (eu am folosit banuti de ciocolata cu green sugar) si untul de migdale.
Amestecam bine pana ce se topeste ciocolata si untul, apoi incorporam cu mixerul sau cu o spatula izolatul proteic din zer. Asa ca vom avea o inghetata foarte cremoasa si pe deasupra imbogatita proteic 😉
Racim bine compozitia. Eu am pus vasul intr-o cratita cu apa rece si gheata pentru a grabi procesul de racire.
Turnam compozitia rece in bolul aparatului de inghetata (sau intr-o caserola) si dam la congelator.
Daca doriti, inainte de a turna compozitia si a o baga la congelator, puteti adauga migdale, nuci, alune de padure, fistic, caju si chiar fructe confiate. Eu nu am adaugat in compozitie pentru ca am folosit la ornat si nu doream sa fac o inghetata cu multe calorii. ☺️
Vasul meu deja rece caci va spuneam a stat inainte in congelator si-a facut treaba, caci dupa 2 ore inghetata deja se racise bine.
Daca nu aveti (inca) un aparat de facut inghetata, puteti pune inghetata intr-o caserola inchisa ermetic, o dati 2 ore la congelator, apoi, inghetata fiind, o scoateti, o dati prin blender sau pur si simplu bagati mixerul in ea pana e din nou cremoasa, apoi o dati iar la congelator.
Deci, scoatem bolul (caserola) din congelator mixam cu mixerul 3-4 minute si dam din nou la congelator pana la inghetatrea completa. Astfel, doar o data am mixat si cum de obicei ma apuc seara tarziu, ma bag la somn si dimineata o sa vad ce a iesit.
Stiu, orele in care trebuie sa stea la rece vor trece greu … dar va asigur ca merita asteptarea, iar pentru mine a fost mult mai usor preparand inghetata seara, caci am dormit peste noapte! Este o inghetata extrem de ciocolatoasa si cremoasa!
Prima masa a mea, dimineata cand m-am trezit, a fost o inghetata super cremoasa, deosebit aromata, intarita bine si numai buna de savurat 😜😋 🍨 Va dati seama ca m-am bagat la somn cu gandul la ea! 😂
Enjoy !
Pai normal ca am mancat o cupa si repejor m-am apucat sa montez ca sa va arat si voua cat de bine arata 🥰
Vreti sa faceti o poza la inghetata in zilele toride de vara … pai nimic mai simplu … Tips! tineti cateva minute la congelator cupa in care doriti sa o serviti si ingredientele cu care decorati, apoi cateva minute bune va puteti juca cu aparatul foto fara sa va temeti ca veti avea o poza cu o inghetata topita inainte de vreme. Ahaaa si sa nu uit, de fiecare data cand luati cate o cupa din vas, bagati ustensila in apa rece 😏 Am tot citit pe la specialisti ca scufunda ustensila in apa calda … mie nu-mi iese asa … am observat ca topeste fata inghetatei si la poze nu da bine 😁
Asa-i ca este apetisanta si in imagini?! Desigur, vreti sa stiti cat de buna este. 😋 Serios acum, nici nu-mi dati, nici nu va iau … stiti cum se spune, insa, eu nu ma mai satur. 👌
Foarte cremoasa si fara ace de gheata. Untul de migdale Secretele Ramonei, la fel si cel de arahide, este unt vegetal de o calitate exceptionala, hranitor, bun la gust si sanatos. Usor indulcit cu green sugar indulcitor natural cu ZERO calorii si ZERO indice glicemic, un amestec din extract de inalta puritate din frunze de Stevia Rebaudiana si Eritritol.
𝗙𝗿𝘂𝗰𝘁𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗰𝗮𝘁𝗶𝗻𝗮 contine toti acizii grasi esentiali Omega 3-6-9 si cel foarte rar 𝗢𝗺𝗲𝗴𝗮-𝟳, precum si o serie de antioxidanti si nutrienti. Catina 𝘀𝘁𝗶𝗺𝘂𝗹𝗲𝗮𝘇𝗮 𝗶𝗺𝘂𝗻𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮, incetineste imbatranirea, scade nivelul colesterolului si aduce stralucire pielii.
Are insa multe alte calitati care o fac 𝘀𝘂𝗿𝘀𝗮 𝘂𝗻𝗼𝗿 𝘃𝗶𝘁𝗮𝗺𝗶𝗻𝗲 𝘀𝗶 𝗺𝗶𝗻𝗲𝗿𝗮𝗹𝗲 extrem de benefice pentru organism.
Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele. Alte vitamine prezente in fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Mai regasim celuloza, betacaroten (intr-un procent net superior celui din pulpa de morcov), microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier, sodiu, uleiuri complexe, etc.
In gama Secretele Ramonei veti observa ca toate unturile sunt imbogatite cu 𝗢𝗠𝗘𝗚𝗔 𝟳 𝗱𝗶𝗻 𝘂𝗹𝗲𝗶 𝗱𝗲 𝗰𝗮𝘁𝗶𝗻𝗮.
Am ornat inghetata mea cu fulgi de migdale si banuti de ciocolata neagra green sugar cu 70% masa de cacao. Voi, ornati dupa preferinta. Dupa mine, se potrivesc de minune caci sunt in ton cu aroma! Singurul element de decor care nu este permis decat in etapa consolidare dukan, este acel rulou de napolitana. In rest, totul este permis din etapa dukan croaziera.
Asadar, in dieta dukan, inghetata se poate consuma incepand cu etapa croaziera, avand doar un ingredient tolerat – ciocolata neagra. Untul de migdale inlocuid uleiul de masline permis este deci permis si el in cantitatea data in Lista alimentelor tolerate pe care o gasiti 👉 AICI.
Asa cum v-am obisnuit si cum ar trebui sa faceti si voi daca urmati dieta dukan, calculez ingredientele si poate fi consumata in 3 zile de catre o singura persoana in etapa croaziera dukan.
Preparand singuri inghetata, nu numai ca stiti exact ce fel de ingrediente folositi si evident renuntati la zahar, insa satisfactia de a manca ceva facut de voi este garantata cu siguranta. 😉 Culoarea este naturala, iar gustul este demential.😋
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase 🤗
Pana data viitoare, caci vara nu s-a terminat, va las sanatosi, energici cu pofta de viata si cu inghetata, evident! 😏
Pofta buna s-aveti!
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
1 Comentariu