Printre numeroasele beneficii pe care le are, sunt sigura ca va intereseaza sa stiti faptul ca dovlecelul este ideal in curele de slabire – o portie de 100 de grame de dovlecel contine cca. 15 kilocalorii, asa ca poate fi inclus fara probleme in orice cura de slabire. Dovlecelul este bogat in apa si fibre, motiv pentru care te vei satura mai repede si vei tine la distanta foamea pentru mai mult timp. Dovleceii contin mai mult de 90% apa, la fel ca alte rude ale sale din familia curcubitacee.
Dovleceii sint indicati in problemele cardiovasculare. Contin o cantitate mare de potasiu si magneziu, care alimenteaza muschiul cardiac. Proprietatile sangelui sant ameliorate de fier, ce sporeste nivelul de oxigen in sange si datorita acestui fapt organismul poate suporta mai multe presiuni.
Consumul regulat al dovleceilor nu se recomanda persoanelor care au probleme cu rinichii (disfunctii ale eliminarii potasiului din organism). In cazul gastritelor si ulcerului de asemenea nu trebuie consumati dovlecei cruzi ci doar gatiti.
Este cea mai versatila leguma, un ingredient simplu, care poate fi consumat atat crud, cat si gatit in preparate sarate sau dulci.
Ingrediente:
- 600 grame dovlecei (dati pe razatoarea mare)
- 150 grame iaurt grecesc semi-degresat (2% grasime)
- 1 lingura ulei de masline
- 2-3 catei de usturoi (zdrobiti)
- 1/2 lingurita pasta de ardei iute (sau fulgi)
- suc de la 1/2 lamaie
- marar verde tocat (sau uscat)
- sare/piper dupa gust
- 18 grame nuca
- fulgi de rosii uscate cu usturoi (pt. decor – otional)
Mod de preparare:
Radem dovleceii pe razatoarea mare, cu tot cu coaja. Eu am avut 2 dovlecei si i-am cantarit rasi – 600 grame.
Intr-o cratita antiaderenta inabusim dovleceii cu o lingura ulei de masline. Ei isi vor lasa multa apa si astfel nu avem nesansa sa-i calim/prajim propriu-zis. Ii gatim in apa pe care si-o lasa, la foc potrivit fara a pune capacul, pana ce lichidul se evapora.
Amestecam din cand in cand cu spatula si nu lasam sa se prinda de vasul in care gatim.
Lasam dovleceii la racit si apoi adaugam restul ingredientelor, mai putin nuca si fulgii de rosii cu usturoi (pe care le pastram pentru decor). Amestecam si gata salata, mai usor nici ca se poate. 🤗
Asezam salata in farfurie/bol/platou, tocam nuca cu cutitul si o presaram deasupra. Optional presaram fulgi de ardei sau fulgi de rosii uscate cu usturoi.
Simplu, sanatos si delicios! Salata se serveste rece!😋
In dieta dukan, salata de dovleci poate fi consumata in 2 zile de o singura persoana in etapa croaziera zile de proteina si legume (PL/PV). 1 lingura ulei de masline si 18 grame nuca sunt cantitati permise pentru aceste 2 zile de consum.
O puteti consuma ca atare, este o salata foarte gustoasa si usoara; dar si asociata cu proteina animala, in diverse combinatii la pranz sau la cina.
Pofta buna s-aveti!
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
You need to be a part of a contest for one of the highest quality blogs on the internet. I most certainly will highly recommend this site! Berthe Horst Eldreda
Hi! Thank you for your review! I’m waiting you to come back for more recipes and leave a review on them as well. Wish you all the best.
I enjoy reading a post that can make people think. Also, thank you for allowing me to comment! Dannye Rene Claretta
Hi! Thank you for your review! I’m waiting you to come back for more recipes and leave a review on them as well. Wish you all the best.
Thank you for sharing your info. I truly appreciate your efforts and I will be waiting for your further write ups thanks once again.| Lilyan Dennet Modie
Hi, Lilyan! Thank you for your review! I’m waiting you to come back for more recipes and leave a review on them as well. Wish you all the best.