Carnea de pui este nelipsita din meniul zilnic al multor persoane fiind o sursa esentiala de proteine slabe. Mie de exemplu, nu imi place pieptul de pui la gratar, simplu de gatit dar fad, clar lipsit de gust … parerea mea si sunt convinsa ca multi dintre voi aveti aceeasi parare.
Carnea de pui este ingredientul aliat si perfect pentru silueta, cu un aport caloric redus si o putere mare de satietate, ne ajuta sa scapam de kilogramele in plus. Aminoacizii din compozitia carnii de pui actioneaza tonic asupra sistemului nervos si scad apetitul.
Conditia esentiala este sa stim sa alegem sortimentul cat mai sarac in grasime si recomandat ar fi sa indepartam piele de la pui caci contine cca. ¾ din grasimea pe care o are carnea de pui.
Asadar, am incercat sa imi fac papilele gustative sa se indragosteasca de acest piept de pui, iar eu sa obtin beneficiile pe care mi le ofera.
Pentru un pranz delicios azi am ales sa incerc asa:
Ingrediente:
- ½ piept de pui dezosat fara piele (pentru 2 portii folositi 1 piept de pui pe care il portionati in doua)
- 2 linguri sos de rosii proaspete facut de mine fara zahar si conservanti (sau puteti opta pentru ce aveti la indemana – ketchup light, pasta de tomate fara zahar putin diluata cu apa)
- 2 felii muschi file afumat (de preferat de la producatori fara ados de zahar, amidon din cartof etc.)
- cateva ciuperci feliate din conserva sau proaspete
- putin cascaval light ras sau cascaval dietetic preparat de noi si acceptat si in dieta Dukan
- sare
- piper proaspat macinat
- oregano uscat (sau ce condiment agreati)
- chili (optional)
Mod de preparare:
Taiem pieptul de pui in doua fara sa-l despicam definitiv si presaram sare, oregano uscat, chili si piper proaspat macinat.
Ungem cu 1 lingura sos de rosii si asezam feliile din muschi file afumat.
Adaugam ciuperci feliate si presaram cascaval ras.
Inchidem umplutura cu partea superioara a carnii, ungem din nou cu cealalta lingura de sos de rosii, mai presaram cascaval ras si optional chili. Nu va fie teama caci, pieptul de pui nu se desface si nu este nevoie sa-l legam cu ata alimentara sau sa-l sigilam cumva cu scobitori 😉
Intr-un vas termorezistent asezam pieptul de pui umplut si fara alte adaosuri dam la cuptorul incins cca. 30 min. la 190 grade.
Scoatem din cuptor si pieptul e gata, iar din carnea fara savoare de fel, avem cel mai gustos preparat caci a primit de la restul ingredientelor, exact ceea ce-i lipsea 🙂
In dieta Dukan preparatul se poate consuma incepand cu etapa Croaziera zilele de proteina & legume (PL), iar daca se renunta la ciuperci si se foloseste doar 1 lingura de ketchup light si in zilele de proteina pura (PP).
Pana data viitoare, pofta buna s-aveti!
Easy but tasty 😉
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
0 Comentarii