Poate va intrebati de ce nu am facut in meniul blogului meu o sectiune aparte cu blaturi de tort !?
Pai foarte simplu ! Aproape orice blat de prajitura poate fi folosit la montarea unui tort 🤗
Asadar, azi va las o reteta de blat pe care l-am folosit la montarea unui tort delicios, preparat pentru colegii de serviciu. Chiar daca ei nu tin o dieta, l-au devorat 😜 Poze de plating la tort nu am mai apucat sa fac caci bine ca mi-am oprit o felie si eu, altfel … 🤭 😍 😋
Ingrediente blat :
- 5 oua
- indulcitor (dupa gust)
cca. 75 grame Indulcitor cu Stevia 1:2 – Green Sugar Premium
daca folositi un alt indulcitor – dozati dupa gust
- 200 grame iaurt grecesc degresat sau semi-degresat
- 40 grame Mix pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb
- 40 grame izolat proteic din zer
- 40 grame lapte praf degresat
- 20 grame Faina Mix de Fibre fara carbohidrati
- 1 lingura ulei de cocos sau ulei de masline (optional)
- un praf de sare
- 10 grame Indulcitor natural cu Stevia si aroma de vanilie Bourbon sau
esenta de vanilie - aroma de cozonac
- aroma unt
- 1 praf de copt(10 gr.)
Mod de preparare :
Amestecam ingredientele uscate : Mixul pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb, izolatul proteic din zer, laptele praf, Faina Mix de Fibre fara carbohidrati si praful de copt.
Separam galbenusurile de albusuri.
Intr-un bol adanc de mixer, mixam 5-6 minute la viteza mare galbenusurile de ou, sarea, indulcitorul si aromele pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Adaugam uleiul de cocos (optional) sau puteti folosi ulei de masline (astfel in Croaziera dukan scapati de tolerat – uleiul de cocos) si iaurtul.
Incorporam treptat in amestecul de oua si amestecul de ingrediente uscate.
Omogenizam bine amestecand cu un tel sau o spatula.
Mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare si le incorporam in compozitia rezultata, cu ajutorul spatulei amestecand usor pentru a pastra aerul in ea.
Cam asa arata blatul, este aerat si are consistenta unei smantani 🙂
Tapetam cu hartie de copt orice tava avem (forma pe care vi-o doriti sa o dati tortului) sau folosim o forma din silicon. Eu am vrut sa fac un tort etajat si am copt compozitia rezultata in doua forme cu baza detasabila, una de 16 cm diametrul iar cealalta de 12 cm diametrul.
Turnam compozitia in tava si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 45 min. in functie de cuptor, pana trece testul scobitorii.
Blaturile noastre cresc foarte frumos dupa cum observati 🤗
Lasam sa se racoreasca tava, apoi desprindem usor pe margini cu un cutit si scoatem blatul.
Asezam blatul pe un gratar pana la racirea completa.
Taiem blatul in trei discuri sau cum doriti sa montati tortul.
Si cam asta este tot 😉 Mai ramane sa alegeti variante optime de creme pentru silueta voastra, sa adaugati fructe si arome dupa bunul plac.
Creme pasticcera de tort gasiti aici :
In aceste creme puteti adauga arome preferate si chiar adauga branza cremoasa degresata pentru a le inmulti. Pentru fermitatea cremelor va recomand sa adaugati gelatina vegetala, o gelatina care se comporta foarte bine si la cald si la rece si este foarte usor de utilizat pentru cine nu are experienta de lucru cu gelatina animala care trebuie hidratata inainte de folosire. Aceasta gelatina vegetala nu necesita hidratare inainte de a fi utilizata.
Evident nu uitati la montarea tortului sa insiropati fiecare disc de blat cu un sirop preparat din apa, indulcitor si arome la alegere sau pur si simplu cu cola sau pepsi light (pentru etapa Atac si Croaziera dukan). Delicios si daca insiropati cu un compot de fructe sau sirop de fructe fara zahar (incepand din etapa Consolidare dukan).
Ca tusa finala topiti ciocolata neagra si imbracati tortul caci veti obtine si o consistenta aparte si o stabilitate buna pentru un tort insiropat pe masura unui gust deosebit ☺ In dieta dukan ciocolata neagra cu continut ridicat de cacao ≥ 70%, cu sau fara zahar fiind un aliment tolerat inca din etapa Croaziera – 2 patrate/ zi – un patratel avand dimensiune de 4*3 cm. cca. 20 grame.
Am apucat sa fac o poza tortului pe capota masinii 😂
Daca ai incercat reteta vino pe pagina de Facebook << Dukan Life Style >> unde am pregatit un album special pentru tine << Retete apreciate si incercate de cititori >> si unde poti sa-mi atasezi in comentariu o poza cu oricare din retetele incercate si apreciate ! 🙂 Sper ca vei fi placut surprins draga cititorule sa-ti vezi si aici pe blog, la finalul fiecarei retete, preparatul incercat si apreciat de tine !
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei 🤗
Si aceasta este felia pe care eu am mancat-o din tot tortul, care cred ca a avut cu proximatie cca. 5 kg 😂
Blatul de tort se poate consuma inca din etapa Atac a dietei dukan daca renuntati la ulei (fiind optional). Nu contine ingrediente tolerate daca folositi lapte praf ≤ 1% grasime (permis nelimitat). Nu contine tarate de ovaz deci nu va afecteaza consumul zilnic al acestora si le puteti utiliza in alte preparate (paine, focaccia etc.).
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
Like!! Thank you for publishing this awesome article.
Hi! I’m very happy that you liked it. Have a good night!
I every time spent my half an hour to read this blog’s
posts everyday along with a mug of coffee.
Hi! Thank you for your review! I’m waiting you to come back for more recipes and leave a review on them as well. Wish you all the best.