Dukan CROAZIERAFELURI PRINCIPALEGUSTARIRETETE in ETAPE

TARTA cu URZICI (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

TARTA cu URZICI (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

Relatia mea cu urzicile nu este una taman prietenoasa. 😏 Insa trebuie sa recunosc ca imi plac la nebunie, basca mai sunt si sanatoase.

Am primit urzici proaspete de la mama, de la tara, din campia Baraganului. Mama, plecata de la oras cu cativa ani in urma, cultiva tot ce poate rodi pamantul, face din gradina ei un mic rai productiv. O satisfactie imensa, dar si multa munca. E truda, e transpiratie, praf, vant, soarele iti arde fata. Nu e totul zen, idilic, la tara! Si mai ales daca nu esti la prima tinerete. Nu e vorba doar de cultivat, este despre trai in sine ca stil de viata cu tot ce inseamna la tara: pasari, animale, flori si tot asa mai departe. Si totusi pentru ca ii place ceea ce face, reuseste sa aiba din toate. Asa am ajuns eu sa primesc zilele acestea o ladita de urzici proaspete, culese de mama. Bun asa!? Trebuie sa le curat acum. M-am gandit totusi ca-i cam grea treaba, pentru ca nu mi-a placut niciodata sa fac asta, iar teama ca ma voi intepa, etc. imi vuia in cap. Ma uitam la urzici, ma gandeam ce sa fac cu ele. Pana la urma mi-am luat inima in dinti, mai mult din respect pentru mama, mi-am pus o pereche de manusi in maini si am reusit sa le curat si sa le spal bine. La final cand am mancat din ce am preparat, am avut dubla satisfactie si multumire. 🤗

Cand mama a facut solarul anul acesta, m-am gandit ca iar o sa munceasca mult, insa mare dreptate avea cand imi spunea ca “Vremurile se schimba dramatic, viitorul este in online si in comunitati mici. Era globalizarii apune. Cresteti hrana, nu gazon! Faceti rai din ce aveti! Un petic de pamant va aduce munca la pachet cu sanatate si multe alte beneficii. Invatati-va copiii ca mancarea nu creste in supermarket, invatati-i sa gradinareasca, apoi sa creasca pasari, animale … ” Asta este mama mea, ma mandresc cu ea, o iubesc din tot sufletul si-mi doresc sa fie fericita si sanatoasa, pentru ca face ceea ce-i place. Energia pe care i-o da pamantul si tot ce o inconjoara, eu una, nu am mai intalnit-o la nimeni. Ii este hrana pentru trup si suflet. ❤

Ei, hai ca iar va povestesc multe pornind de la o mana de urzici muncite! 🤗😃 Zis si facut! Am curatat urzicile, le-am spalat bine, le-am oparit cu putina sare, am bagat in pungute la congelator si o mana am oprit sa fac tarta asta delicioasa.

Ingrediente:

Crusta

Umplutura

Mod de preparare:

Trebuie sa va spun ca sunt tare fericita cu noua mea achizitie. O tava de tarta cu baza detasabila, nici prea mare, nici prea mica, cu diametrul de 20 cm. Asadar, am adaptat aceste cantitati incat sa fie suficiente pentru aceasta dimensiune a tavii.

Preparam mai intai crusta. In robotul de bucatarie sau ajutandu-ne de un mixer sau pur si simplu amestecand cu o spatula. Crusta se face foarte simplu. Nu trebuie framantat prea mult, pentru a nu se incalzi untul.

Punem in robot toate ingredientele pentru crusta, mai putin apa.

Blendam putin, pana obtinem o compozitie nisipoasa.

Adaugam apa rece si mai blendam putin pana aluatul se leaga.

Strangem aluatul intr-o bila. Bila pe care eu am si cantarit-o ca de fiecare data. 😍 Si dupa cum vedeti, am obtinut cca. 300 gr.

Punem bila in folie alimentara, o infasuram si o dam la frigider cca. 20 minute pentru a se intari putin untul, timp in care ne ocupam de umplutura.

Astea-s urzicile oparite si oprite pentru umplutura, restul am pus la congelator. 

Radem cascavalul pe razatoarea mare si tocam verdeata (ceapa si usturoiul). Eu am avut cascaval Eatlean 3% grasime High Protein, de la prietena mea LuZi din Anglia. ❤ Din pacate in Romania inca nu a ajuns acest brand. Nu este un impediment pentru voi cei care aveti nevoie sa folositi cascaval degresat, caci puteti prepara voi dupa reteta de 👉 AICI sau puteti folosi mozzarella light (9% grasime) ca aliment tolerat.

Multe retete cer ca legumele sau chiar carnea precum pieptul de pui sau fructe de mare, peste, sa fie sotate. Avantajul sotarii este ca nu folosim mult ulei ca la prajire.

“Sauter” inseamna, in limba franceza, “a sari”. Motivul pentru care tehnica se numeste precum acest verb este ca, atunci cand sotezi, produsele din tigaie nu trebuie sa “stea locului” mult timp, ci trebuie agitate si plimbate prin tigaie pana sunt gata.

Cand sotezi, alimentele din tigaie trebuie miscate constant, cu ajutorul unei palete. Fie ca le arunci usor in aer, fie ca le plimbi prin tigaie, esentialul e sa nu le lasi sa se odihneasca deloc!

Asadar, sotam, chiar fara ulei, ceapa si usturoiul, doar cu putina apa oprita de la oparirea urzicilor. In cazul in care folositi urzici de la congelator, puneti putina apa incalzita. Lasam la foc domol pana acestea se inmoaie, dupa care adaugam urzicile, apoi inca putina apa de urzici si fierbem pentru a le gati, cca. 15 minute pana ce apa adaugata scade. 

Condimentam amestecul, il dam deoparte si scoatem coca din frigider pentru a coace crusta de tarta.

Intindem aluatul cu sucitorul, nu este necesar sa ungem blatul de lucru si nici sa pudram cu fainuri, caci contine unt. Grosimea aluatului trebuie sa fie de aproximativ 0.5 cm.

Asezam foaia pe tava si apoi o fixam cu degetele. 

Trecem cu sucitorul peste marginea aluatului, apasam si astfel decupam surplusul.

Intepam din loc in loc cu furculita.

Coacem crusta la 160-170 grade cam 15 minute.

Batem cele 2 oua, adaugam branza, urzicile sotate si la final cascavalul.

Omogenizam compozitia si o turnam in crusta.

Dupa preferinta, o putem orna. Eu am pus o crenguta de rosii chery si am presarat si cativa fulgi de rosii uscate.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pana ce compozitia se intareste si se rumeneste, cca. 40 minute, in functie de cuptorul fiecaruia. Evident tarta se umfla la fel ca un sufleu. Dupa racire mai scade putin, dar este grozav de gustoasa.

Ce pot sa va spun e ca tarta asta este absolut delicioasa! Este cea mai buna tarta pe care am mancat-o in ultima vreme. Am mancat din ea 4 zile, pentru ca asa am conceput-o. In dieta dukan zile de proteina & legume (PL/PV), respectant ingredientele si cantitatile date, poate fi consumata de o singura persoana in 4 zile.

Nu-i musai sa faceti cu urzici, sunt convinsa ca v-ati dat seama. Puteti sa alegeti fel si fel de combinatii, cu spanac de exemplu. Mai am o reteta de tarta cu spanac 👉 AICI , foarte gustoasa, va puteti inspira cum sa preparati umplutura.

Imi plac foarte mult tartele, blatul usor crocant dar in acelasi timp fraged, cu umpluturile atat de versatile imi dau fiori 😁 Si da, versatile, pentru ca acest blat de tarta il putem folosi atat la deserturi cat si la aperitive delicioase. Aruncand un ochi prin frigider, repejor iti dai seama ca, fie desert, fie un preparat sarat, poti gasi variante multiple si sa amesteci cateva ingrediente pentru a prepara o tarta.

Fie mic dejun, pranz sau cina, cu tarta sarata vei avea un rasfat culinar, te asigur! Se poate servi calda sau rece, este absolut minunata in ambele variante.

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.

Un preparat dieteic, gustos, satios si pentru cei care nu sunt la dieta. 

Si cum va spuneam, este super gustoasa si cu spanac. Povestea se repete cand iti place ceva foarte mult. De data aceasta pentru ca mi-am cumparat si o tavita dreptunghiulara tot cu baza detasabila, grozave pentru tarte, i-am facut proba.

Branza eatlan roz, proteica si cu doar 3% grasime, am primit-o de la prietena mea Retete Dukan a la LuZi din UK. Pacat ca la noi in Romania inca nu a ajuns acest produs. Cine stie, poate ca prin promovare gratuita, cum fac eu, gusturile si necesitatile romanilor vor avea surprize si o vom vedea cat de curand si in magazinele noastre. 🤗

Pofta buna s-aveti si o viata sanatoasa!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *