DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

ECLERE (Fara Faina Alba / Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

ECLERE (Fara Faina Alba / Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Pentru ca la baza sta aluatul oparit, pe care l-am facut de multe ori din faina alba de grau la eclerele clasice, iar ingredientele sunt putine, nu am facut decat sa adaptez dietetic aceasta reteta folosind in locul fainei albe de grau Faina Mix de fibre fara carbohidrati.

Am reglat cantitatile dupa necesitate si in mod special dat fiind faptul ca Faina Mix de fibre fara carbohidrati “inghite” mai mult lichid, a trebuit sa potrivesc cantitatea acestuia dupa modul de actionare al fainii. In aceasta consta tot “secretul”. Daca nu flosesti lichid atat cat trebuie, aluatul iese prea vartos, nu se poate omogeniza bine si nu creste.

Ingrediente aluat:

Mod de preparare:

Punem la fiert apa, laptele, uleiul, indulcitorul, aroma de unt, esenta de vanilie si un praf de sare.

Cand lichidul a dat in clocot adaugam Faina Mix de fibre fara carbohidrati.

Amestecam bine cu un tel sau o lingura de lemn pana ce incorporam toata faina.

Aluatul devine vartos datorita acestei faini.

Luam aluatul de pe foc, il rasturnam intr-un bol de mixer si il mixam energic pentru a-l omogeniza cat mai bine.

Adaugam cate un ou nu toate deodata si mixam pana il incorporam in aluat.

Nu va temeti caci aluatul se desface la inceput, insa mixand in continuare el revine la consitenta anterioara.

Procedam la fel, pana ce incorporam toate cele 4 oua.

La final aluatul va capata o consitenta putin mai moale, asemanatoare cu o budinca.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul unui pos sau o punga taiata la un capat, trasam bastonase formand astfel coaja de ecler. Lasam spatiu suficient intre ele pentru ca vor creste la copt.

Cuptorul este foarte important, deoarece pe cat de simpla este prepararea aluatului oparit, pe atat de importanta este coacerea.

Un cuptor cu ventilatie este foarte potrivit in coacerea eclerelor.

Astfel vom coace in cuptorul preincalzit la 200 grade cca. 15 min., dupa care scadem temperatura la 170-180 grade,  fara sa deschidem usa cuptorului pentru ca aluatul chiar daca a crescut, da inapoi.

Le-am fotografiat prin geamul cuptorului ca sa vedeti cum cresc.

Continuam coacerea pana ce cojile de ecler se rumenesc frumos cca. 30 min. in functie de cuptor, iar la final prin apasare cu degetul observam ca sunt tari.

Lasam cojile la racit.

Dupa ce s-au racit le taiem capacelul.

Umplem cojile cu crema de cacao sau vanilie dupa preferinta si ornam cu crema sau topping de ciocolata fara zahar.

Delicioasele eclere dietetice au fost apreciate de toti membrii familiei.

In dieta dukan se pot consuma incepand cu etapa Croaziera.

Pofta buna s-aveti!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

print

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *