Nu, chiar NU este un desert care trebuie sa ne sperie, caci s-ar face doar la cofetarie si ar fi greu de realizat acasa !
Or, daca am vazut cum sta treaba cu aluatul oparit incepand de la cel clasic pana la cel dietetic, haideti sa luam baza aluat de la Eclere si sa savuram Choux a la crème cu o delicioasa CREMA pasticcera – vanilie !
Ingrediente si mod de preparare aluat – reteta >>> aici
CREMA pasticcera – vanilie – reteta >>> aici – in care adaugam branza cremoasa degresata (optional).
Partea cea mai intersanta, pentru cei ce tin dieta dukan este ca aceste prajituri se pot prepara conforme cu etapa Croaziera, fara ingrediente tolerata, iar intructat blatul nu contine tarate de ovaz, nu va afecteaza consumul zilnic de tarate de ovaz. Stiu ! O sa va intrebati cum se poate asta, atata timp cat crema pasticcera contine ingredient tolerat (amidonul alimentar din porumb) .
Pai, foarte simplu inlocuiti crema pasticera cu o crema preparata din Budinca de vanilie cu faina de Konjac – permisa nelimitat in dieta, iar la blat intrucat uleiul din nuca de cocos (tolerat) este optional puteti folosi uleiul de masline extra virgin – permis 1 lingurita/zi. 😉
Uffff, dar nu pot sa va las asa fara sa va arat macar cateva imagini care va vor gadila papilele gustative 😉
Asadar, am pregatit aluatul oparit.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul unui pos sau o punga taiata la un capat, formam mici gramajoare.
Lasam spatiu suficient intre ele pentru ca vor creste la copt.
Sincer, macar pana va familiarizati cu reteta, nu va recomand sa formati gramajoarele cu posul, caci asa am facut eu … am mai pus si un dui zimtat ca sa iasa frumusele, insa aluatul in cuptor se uniformizeaza si nu are rost sa munciti asa, deci formati gramajoarele cu o lingura.
Posul nu va ajuta decat pentru a forma gramajoarele cat de cat rotunde si egale ca marime!
Cuptorul este foarte important, deoarece pe cat de simpla este prepararea aluatului oparit, pe atat de importanta este coacerea.
Un cuptor cu ventilatie este foarte potrivit in coacerea eclerelor.
Astfel vom coace in cuptorul preincalzit la 200 grade cca. 15 min., dupa care scadem temperatura la 170-180 grade, fara sa deschidem usa cuptorului pentru ca aluatul chiar daca a crescut, da inapoi.
Le-am fotografiat prin geamul cuptorului ca sa vedeti cum cresc.
Continuam coacerea pana ce cojile de choux se rumenesc frumos cca. 30 min. in functie de cuptor, iar la final prin apasare cu degetul observam ca sunt tari.
Observati ce frumos au crescut, sunt goale inauntru, tari la suprafata si cum va spuneam nu si-au pastrat forma zimtata.
Lasam cojile la racit.
Dupa ce s-au racit le taiem capacelul.
Daca aveti timp si doriti puteti da prin crema de vanilie partea exterioara a capacelului cand inca crema este calduta, cum am facut eu.
Umplem cojile cu crema de vanilie, peste care spritam branza cremoasa degresata.
In branza cremoasa am adaugat esenta de vanilie si indulcitor pudra pentru a-si pastra consistenta ferma si a nu se inmuia.
In dieta dukan se pot consuma incepand cu etapa Croaziera.
Daca nu tineti dieta dukan sau daca ati trecut de etapa Croaziera puteti pune peste crema de vanilie frisca batuta light fara zahar.
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
0 Comentarii