Mi-am zis mie, dar si voua, ca pe anul acesta ma opresc. Pai daca tot e masa de sarbatoare ?! Hai s-o fac si p’asta ! Si iata-ma cu o rulada gustoasa, sanatoasa si hranitoare pentru o gustare ce poate sa-ti tina de foame pana la urmatoarea masa.
Cascaval dietetic avem, reteta AICI, rulada se monteaza in acelasi procedeu ca AICI cand inca cascavalul este caldut, deci proaspat preparat, nu mai ramane decat sa trecem la treaba 😉
Oricum mesele de sarbatoare sunt imbelsugate si satioase, asadar macar gustarile sa le preparam mai light !
La momentul in care avem deja cascavalul topit si omogenizat bine in robotul de bucatarie, ingredientele ce urmeaza sa le asezam in rulada, trebuie sa le avem la indemana, pentru ca, daca dorim ca rulada noastra sa iasa legata si omogena vom lucra cu cascavalul caldut.
Cu ajutorul unei linguri mari inmuiata in ulei de masline extravirgin (caci altfel cascavalul se lipeste) luam din cascaval cantitate atat cat dorim sa facem rulada si o asezam intre doua folii de plastic alimentar.
Intindem cu sucitorul foaia de cascaval, dupa care indepartam folia de deasupra, vedeti AICI intreg procedeul.
Asezam ingredientele in urmatoarea ordine :
- presaram piper negru proaspat macinat
- presaram amestec de legume deshidratate (fara zahar adaugat)
- fasii de ardei galben si rosu
- chives
- sunca slaba de porc feliata (eu am gasit cu 7% grasime la LIDL)
Puteti folosi o sunca de pui/curcan cu continut mai redus de grasime sau muschi file de porc. Atentie insa la ceea ce gasiti in magazine, caci mai toate produsele procesate contin multe ingrediente ascunse, cum ar fi : amidon din cartof, zahar, dextroza sau glucoza, cititi cu atentie ingredientele si valorile nutritionale mentionate pe ambalaj. Astfel acestea fac ca preparatul pe care ti-l doresti sa iasa light, de fapt sa ajunga un preparat incarcat glicemic si cu multe kilocalorii.
Ne ajutam de folia ramasa si rulam cascavalul cu tot cu continutul care arata ca un covoras multicolor.
Infoliem toata rulada de jur imprejur cu aceeasi folie cu care am rulat si legam strans la capete.
Bagam la MW 600W cca. 1-2min. si dam la rece.
Taiata arata foarte bine, destul de compacta. Se poate pastra foarte bine si la congelator, iar in momentul dezghetarii nu sufera absolut nicio transformare, ramanand la fel de compacta si gustoasa.
In dieta Dukan se poate consuma incepand cu etapa Croaziera zile de proteina & legume (PL).
Un aperitiv delicios pentru masa festiva de revelion si nu numai.
La multi ani !!!
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
0 Comentarii