DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZRETETE in ETAPE

TORT de 🍎ărțișor (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

TORT de 🍎ărțișor (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Pentru ca inca mai primim martisoare, pentru ca femeile sunt frumoase, mame si sotii, un motiv in plus sa mai prepar o reteta delicioasa, luna aceasta, luna a cadourilor pentru noi femeile 🙂

Ideea acestui tort a pornit de la minunatul meu 🍎ărțișor, iar din peregrinarile mele prin google, am dat de o reteta clasica foarte interesanta si apetisanta.

Reteta clasica, o gasiti AICI, daca doriti sa preparati tortul pentru cei dragi voua, pentru cei ce nu tin dieta.

Chiar este un tort festiv, in a carui combinatie intra marul si aroma de caramel, imbinand gusturi rafinate ce nu pot sa displaca cuiva.

Cromatica mar-caramel se potriveste de minune. Mie una, daca vizual un preparat nu-mi da senzatia de gust, este ca si cum imi anihileaza sistemul senzorial. Si ca o paranteza – gluma, cred ca asa poti sa-ti mentii greutatea corporala cu mare usurinta 😅😜🤭

Sunt sigura ca intelegeti ce vreau sa spun, caci un bun si simplu exemplu ar fi: merg sa cumpar o budinca de ciocolata, ajung cu ea in bucatarie, o desfac si ce credeti ?! 🤔 Budinca de ciocolata are culoarea verde, roz, galben sau albastru, s.a.m.d. 😭

Pai, acum vin si va intreb eu pe voi … sa mai cred ca savurand acea budinca de ciocolata voi avea un gust de ciocolata ? Eu ? In niciun caz 😏

Cromatica ne poate altera perceptia cu privire la tot ce ne inconjoara.

Doua culori (dintre cele principale si/sau secundare) pot fi indeajuns – prin variatiile lor cromatice – pentru a asigura o armonie.

Si ar mai fi multe spus … eu va doresc o viata armonioasa! Sper sa va placa imaginile acestui articol si sa va indemne sa incercati reteta tortului.

Am sa profit de ocazie sa va reamintesc de mar ca aliment tolerat in dieta dukan. Noua lista actualizata a alimentelor tolerate in dieta dukan o gasiti AICI . In categoria fructelor tolerate avem:

🍓🍉100 g de capsuni, zmeura, afine, coacaze, catina, mure, pepene verde, grapefruit = 1 tolerat

🍊1 portocala = 1 tolerat

🍊2 mandarine = 1 tolerat

🍎1 mar = 1 tolerat

🍐1 para = 1 tolerat

Ingrediente blat :

Mod de preparare blat gasiti AICI.

Singura mentiune la blat este ca, va recomand sa nu il indulciti prea tare daca doriti sa il si insiropati (flolositi o cantitate mai mica de indulcitor cca. 75 grame pentru xilitol/Indulcitor natural cu Stevia Pudra – Green Sugar sau dupa gust daca aveti un alt indulcitor). Tortul poate fi preparat si fara insiroparea blatului, tine de preferinta.

Evident puteti alege orice alt blat dietetic care va place, in fuctie de ce ingrediente aveti la indemana.

Eu am ales acest blat pentru ca este un blat fara ingrediente tolerate, iar in dieta dukan, multe persoane, pentru a accelera ritmul scaderii in greutate, incearca sa reduca consumul lor.

Blatul de tort se poate consuma inca din etapa Atac a dietei dukan daca renuntati la ulei (fiind optional). Nu contine  ingrediente tolerate daca folositi lapte praf ≤ 1% grasime (permis nelimitat). Nu contine tarate de ovaz deci nu va afecteaza consumul zilnic al acestora si le puteti utiliza in alte preparate (paine, focaccia etc.).

Ingrediente crema:

Asa cum va spuneam, inspiratia mea a fost de data aceasta o reteta clasica pe care v-am lasat-o mai sus. Insa, pentru tortul nostru dietetic conform cu dieta dukan, lucrurile se schimba semnificativ, prin eliminare de ingrediente si schimbare radicala de cantitati.

Mod de preparare:

Blatul preparat inainte si racit il taiem in trei discuri.

Merele le curatam de coja, scoatem casuta cu seminte si le taiem cuburi.

Intr-o cratita punem merele taiate, 150 ml. apa rece si indulcitorul.

Aducem merele la punctul de fierbere, moment in care adaugam scortisoara si ghimbirul. Amestecam usor cu spatula.

Budinca cu gust de caramel o dizolvam in restul de apa rece 200 ml. si o turnam peste merele deja indulcite, aromate si usor inmuiate.

Amestecam in continuare usor cu o spatula pana ce compozitia se ingroasa.

Am sa va spun acum patania mea. Pentru ca, mi-am dorit foarte mult sa fac acest tort, la repezeala m-am apucat si cand, ce credeti? Nu mai aveam budinca cu gust de caramel. Pfoaaaaai, pai toate mi se narauiau dintr-o data, deoarece asa cum v-am spus la inceput, gustul si culoarea nu aveau cum sa iasa din gandurile mele si nici singura n-aveam de gand sa „ma anihilez” 😂

Ce aveam sa fac? In momente de acest gen este bine sa improvizezi fara teama si cu indrazneala!

Asadar, avand budinca cu aroma de vanile, am rezolvat unul din elementele cheia – consistenta cremei. Ca sa dau gustul caramelului am pus in budinca dizolvata in apa, 3 linguri pline cu sos de caramel. Acum depinde si de gustul fiecaruia, daca vreti mai pregnant gustul de caramel puteti adauga si cateva picaturi de aroma caramel. Si uite asa am iesit din impas 🤗

Lasam sa se racoareasca compozitia de mere si daca dorim insiropam cele trei discuri ale blatului.

Forma in care am copt blatul (eu am folosit o forma rotunda cu baza detasabila) o tapetam cu folie din plastic alimentar, asta daca dorim sa insiropam blatul. Daca nu dorim un blat insiropat nu este necesara tapetarea formei.

Sirop puteti face din apa cu indulcitor si aromata cu vanile sau caramel, il lasati la racit si apoi il turnati peste discurile blatului. Puteti insiropa si cu cola zero sau pepsi light.

Asezam un disc de blat, jumatate din umplutura, nivelam suprafata apoi iar blat, umplutura si la final al treilea blat.

Dam tortul astfel asamblat la rece pentru 1-2 ore timp in care budinca se raceste, iar tortul capata fermitate.

Indepartam tava il transferam si il ornam dupa stare si imaginatie.

Eu am folosit 1 plic de frisca light preparata conform instructiunilor lasate de producator, fara sa adaug zahar.

In dieta dukan frisca light este permisa incepand cu etapa Consolidare la mesele de sarbatoare. Pentru etapa Croaziera puteti sa imbracati tortul cu crema de branza indulcita si aromata asa cum v-am mai aratat si in alte retete pe blog. Imi vin acum in minte savarinele, la care credeti-ma ca cine a mancat nu a crezut ca „frisca” este de fapt o crema de branza. Reteta de savarine o gasiti AICI   – reteta conforma cu etapa Croaziera si AICI – reteta conforma cu etapa Atac.

Trandafirii din mar se fac foarte usor si daca urmariti video din reteta clasica sunt convinsa ca ii veti putea face si voi 🤗🌹

Asadar, daca vizual v-am trezit senzatii gustative sau olfactive va invit sa incercati aceasta reteta adaptata dietetic si sa-mi dati de veste 🥰

„Indrazneli” depre care unii ar crede ca sunt de nearealizat, iata ca se pot gandi si gusta.

TORTUL de 🍎ărțișor, poate fi consumat in dieta dukan incepand cu etapa Croaziera de catre o singura perosna in 4 zile, tinand cont de toleratul care are cea mai mare cantitate (4 mere). Contine doua ingrediente tolerate: mar si budinca.

Va asigur ca nu puteti manca de unul singur tortul, iar prietenii vor da navala 😋

Cam asta insemna pentru mine un preparat … sa-l vad si sa-l mananc din priviri. Daca gresesc in tot ce-am spus pana acum imi fac mea culpa, dar tot asa raman … incurabila.

O viata armonioasa si pofta buna s-aveti!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

print

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *