Dukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERAGUSTARIRETETE FARA TARATE DE OVAZRETETE in ETAPE

STICKSURI de ZUCCHINI (Fara faina alba/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

STICKSURI de ZUCCHINI (Fara faina alba/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Cand auzi de zucchini te gandesti ca este altceva decat dovlecelul. Insa, adevarul este ca face parte tot din familia curcubitacee – curcubita pepo. Zucchini este de fapt o alta varietate a speciei, de culoare verde inchis pentru ca asa cum stiti si voi dovlecelul poate avea culori diferite: galben, verde deschis, verde inchis, verde inchis spre negru si de asemenea o varietate de forme.

Foarte putin diferit la gust pentru ca pare mai neutru decat dovlecelul verde deschis care are un gust mai pronuntat. Se pare ca zucchini are mai putina apa fata de dovlecelul verde deschis, folosindu-se cu mai multa usurinta atunci cand vorbim de preparate in care necesita sa-l dam pe razatoare, pentru ca nu-si lasa atata de multa apa pe care ulterior trebuie sa o eliminam prin presare. Din acest motiv  se recomanda a folosi zucchini in combinatie cu alte ingrediente, cand dorim sa preparam chiftelutele sau sufleuri.

Avand aceleasi proprietati si beneficii, toate variantele comestibile se pot consuma in orice tip de dieta.

Asadar, Zucchini se traduce Dovlecel, are culoarea verde, verde inchis spre negru si nu vorbim de legume diferite 😜Deci puteti prepara aceste sticksuri si cu dovlecelul verde deschis 😉

Ingrediente:

Mai multe sortimente gasiti AICI.

Mod de preparare:

Spalam dovlecelul si il taiem in doua. Fiecare bucata o taiem in tife, 4-5 tije in functie de cat de gros este dovlecelul.

Presaram dupa gust sare, piper, chili (optional),  adaugam uleiul de masline si amestecam.

Presaram si faina peste tije pentru ca aceasta ajuta ca oul sa se lipesca de dovlecel.

Batem ouale cu furculita ca la omleta.

Amesteam pesmetul cu parmezan, verdeata (sau ierburi aromate uscate), usturoi granulat si boia de ardei.

Trecem fiecare tija mai intai prin ou apoi prin amestecul cu pesmet, presam cu mana pentru a se lipi bine.

Asezam sticksurile de zucchini in tava tapetata cu hartie de copt sau folie din silicon.

Coacem in cuptorul preincalzit la 220 grade cca. 25-30 min, pana ce se rumenesc.

Simplu, usor, gustos si sanatos! Daca nu aveti la indemana Pesmet fara carbohidrati – NoCarb puteti prepara un pesmet din tarate de ovaz ca in reteta de AICI si va asigur ca ies la fel de gustoase.

Iar ca inlocuitor de Faina Mix de Fibre fara carbohidrati , folositi 1 lingura de faina integrala sau amidon alimentar din porumb si nu aveti niciun motiv sa nu incercati acest preparat 🤗 In dieta dukan atentie, caci daca faceti aceste substituiri veti avea ingredient tolerat (faina integrala/amidon).

Ta daaaaam!

Conform principiilor dukan acest preparat se poate consuma in etapa Croaziera in zilele de proteina pura & legume (PL/PV).

In reteta data nu veti avea ingrediente tolerate, doar daca inlocuiti asa cum v-am spus mai sus, Faina Mix de Fibre fara carbohidrati.

Eu am facut repede o salata de vara si am mancat cu pofta 😋

Sunt foarte gustoase si ca atare, calde sau reci!

A doua zi m-am „invrednicit” 😜 si am facut rapid un sos din iaurt grecesc degresat, suc de lamaie, praz si capere, sare dupa gust. Variante multiple gasiti in functie de inspiratia de moment, gust, ce aveti prin frigider si pofta.

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.

Pana data viitoare, ramaneti aproape si sanatosi sa fiti!

Daca ai incercat reteta vino pe pagina de Facebook << Dukan Life Style>> unde am pregatit un album special pentru tine << Retete apreciate si incercate de cititori >> si unde poti sa-mi atasezi in comentariu o poza cu oricare din retetele incercate si apreciate ! 🙂 Chiar si aici in comentarii la reteta stam de vorba despre ce doresti tu si poti atasa o fotografie daca ai incercat vreo reteta si ti-a placut. Sper ca vei fi placut surprins draga cititorule sa-ti vezi si aici pe blog, la finalul fiecarei retete, preparatul incercat si apreciat de tine !

Vino in grupul de suport pentru dieta dukan << Dukan Life Style >> si vei vedea harnicia si priceperea noastra 🤗 Acolo oamenii se sustin, invata unii de la altii si impartasesc acest stil de viata, basca ca sunt inventivi si ne arata o multime de retete grozave si apetisante.

Pofta buna s-aveti!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *