DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

PRAJITURA CU FOI SI MERE (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

PRAJITURA CU FOI SI MERE (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

Va spuneam ca, pana la urmatoarea postare cu prajitura mea delicioasa, voi sa aveti deja foile preparate! Daca nu ati reusit pana acum sa preparati foile, reteta lor o gasiti AICI si merita incercata.

Ingrediente umplutura:

Mod de preparare si asamblare:

Spalam merele si le scoatem casuta, le taiem in bucati mari si le tocam in robotul de bucatarie (sau varianta rase pe razatoare). Eu nu le curat de coaja.

Punem merele intr-o cratita la foc domol si amestecam din cand in cand pana ce se inmoaie. Punem indulcitorul dupa gust in functie de cat de dulci avem merele. Cand sucul de la mere a scazut stim ca sunt gata.

Tragem cratita de pe foc si adaugam scortisoara pudra si ghimbirul (optional). Pregatim budinca.

Budinca si 350 ml. apa (sau lapte semi-degresat 1,5% grasime) se amesteca si se pun pe foc sa dea in clocot, amestecand continuu pana ce se ingroasa.

Am ales budinca cu faina de Konjac pentru ca are cea mai scazuta valoarea energetica si continut de carhohidrati. Dupa preferinta puteti alege si alte variante de budinci cu faina de Konjac. Cea de cacao si menta sau cea de vanilie, sunt delicioase. Daca sunteti in etapa Consolidare a dietei dukan puteti alege si budinca din amidon alimentar de porumb dar retineti ca, in etapa Croaziera ar insemna al treilea tolerat si nu este permis.

Cand budinca s-a inchegat o incorporam in merele calite.

Amestecam energic si gata umplutura.

Punem folie de plastic alimentar pe tava in care montam prajitura, asezam o foaie si 1/3 din umplutura.

Intindem cu o spatula si nivelam umplutura.

Continuam asa pana la ultima foaie cand la final vom avea 4 foi si 3 randuri de umplutura.

 

Presam prajitura astfel montata si o infoliem, apoi o dam la rece pentru cateva ore sau peste noapte, depinde cat aveti rabdare. Va recomand sa nu va grabiti a o taia pentru ca, cu cat sta mai mult la rece, foile se vor fragezi mai bine.

Cum timpul ma preseaza mereu, dar nici eu nu-l las “sa-mi treaca printre degete”  😂 am facut prajitura spre seara si am lasat-o peste noapte la frigider.

A doua zi dimineata, am indepartat folia de plastic si am taiat marginile cu un cutit bine ascutit.

Am pudrat prajitura cu indulcitor natural cu stevia pudra Green Sugar.

Si a iesit o nebunie delicioasa. ❤😍

Taie prajitura cum iti e la indemana, eu am taiat cuburi nici prea mari, nici prea mici.

Va atasez mai multe poze sa vedeti cat de bine arata, pentru ca e musai sa o incercati si voi. 

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei 🤗

Daca ai incercat reteta, vino pe pagina de Facebook << Dukan Life Style >> unde am pregatit un album special pentru tine << Retete apreciate si incercate de cititori >> si unde poti sa-mi atasezi in comentariu o poza cu oricare din retetele incercate si apreciate ! 🙂 Sper ca vei fi placut surprins draga cititorule sa-ti vezi si aici pe blog, la finalul fiecarei retete, preparatul incercat si apreciat de tine !

In dieta dukan prajitura se poate consuma de catre o singura persoana incepand cu etapa croaziera, in cinci zile, pentru ca veam 5 mere ca ingredient tolerat (1 mar/zi).

Am calculat reteta la foi, in asa fel incat sa le puteti umple cu al doilea ingredient tolerat in dieta, in functie de alegerea voastra. Dar ce este mai fain, este ca folie pot fi consumate in 5 zile de croaziera de catre o singura persoana. Si credeti-ma ca este suficient pentru o prajitura, chiar o sa va bucurati de asta, caci veti alege foarte simplu o umplutura – ca aliment tolerat, calculand incat sa  puteti consuma prajitura tot in 5 zile. EX de acum: 5 mere calite.

Mai puteti face multe combinatii cu aceste foi: 500 grame fructe mici amestecate cu branza cremoasa degresata – dulceata sau gem cu indulcitor, 100 grame amidon alimentar – crema pasticera (budinca), 100 grame ciocolata neagra (diverse mousuri cu iaurt grecesc, branza cremoasa etc.) si tot asa, sunt o multime de variante.

Ideea de deserturi la cafea vine zic eu, daca nu crezi in deserturi ca ratiune de a trai.  😅 Eu le iubesc pe amandoua.  🥰 Va astept la o prajitura cu cafea!

Pofta buna s-aveti !

P.S. Nici de data aceasta nu mi-am uitat colegii, asta este pentru ei! Voi pe cine bucurati azi?


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *